CrossFit werkt voor iedereen

CrossFit is ontwikkeld om fitter te worden, zodat je makkelijker je dagelijkse bezigheden kunt blijven doen. Zoals het tillen van je boodschappentas, in de tuin werken en traplopen. In CrossFit komen verschillende manieren van trainen samen tot één trainingsvorm. CrossFit bevat elementen uit o.a. het gewichtheffen, fitness, gymnastiek en strongman. Met CrossFit kun je elk doel bereiken, van betere gezondheid, gewichtsverlies of het verbeteren van je prestaties. En CrossFit werkt voor iedereen, voor elke leeftijd, of je nu veel sport of weinig.

Elke CrossFit training bestaat uit drie vaste onderdelen: warming-up, skills en de Workout of the Day (WOD). Tijdens de warming up werk je bijvoorbeeld aan je mobiliteit zodat je de komende oefeningen goed kunt uitvoeren. Tijdens het skills onderdeel werk je aan de techniek van een specifieke oefening of bepaal je je haalbare gewicht voor een oefening. Je eindigt met de WOD, de workout van de dag die altijd weer anders is. Constant gevarieerd, volgens de filosofie van CrossFit.

Over Ons

Lichaams•staal, Crossbox Vianen opende in mei 2019 de deuren. In onze box willen we CrossFit toegankelijk maken voor iedereen in Vianen en omgeving. Eigenaar Kelsey de Fouw - Elbertse is al vanaf de eerste kennismaking met CrossFit in 2016 gepassioneerd bezig met deze sport. Ze ging steeds vaker trainen, ging wedstrijden doen (met als hoogtepunt de Lowlands Throwdown 2018). Inmiddels is zij gediplomeerd head coach en CrossFit affiliate. Kelsey: “Vanaf het eerste moment was ik groot fan van deze veelzijdige sport, in feite is het een lifestyle geworden. Ik gaf al jaren turntraining en bootcamp, sinds 2017 ook CrossFit trainingen. Ik vind het fantastisch om nu in mijn eigen box mensen te helpen om fit te worden, zichzelf te ontwikkelen. Ik kies bewust voor kleine groepen zodat ik iedereen de nodige aandacht kan geven. Ik kijk er naar uit om je net zo enthousiast te maken over deze mooie sport.”

De betekenis van Lichaams•staal:

Je lichaamstaal vertelt veel over je. Als je fit bent en goed in je vel zit, straal je zelfverzekerdheid uit.

Lichaam van staal: CrossFit maakt je sterk