Lichaams•Staal

Functional Fitness

Waarom Functional Fitness

Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld om fitter te worden. Het zorgt ervoor dat dagelijkse bezigheden makkelijk worden en je ze zelfstandig kan blijven doen. Denk hierbij aan het tillen van je boodschappentas, het werken in de tuin en zelfs het traplopen. Met functioneel fitness komen de verschillende manieren van trainen samen tot één trainingsvorm. Het bevat elementen uit onder andere het weightlifting, atletiek, fitness, turnen(gymnastics) aangevuld met powerlifting en strongman. Een trainingsvorm waarmee je elk doel kunt bereiken!Van een betere gezondheid tot gewichtsverlies, maar het kan ook een verbetering zijn van het verbeteren van je sportprestaties. En dit is echt voor iedereen, voor elke leeftijd en of je nu veel of weinig sport.

Lesindeling

Elke training bestaat uit drie vaste onderdelen:

  • Warming-up,
  • Skills & Strength
  • Workout of the Day (WOD).

Tijdens de warming up werk je bijvoorbeeld aan je mobiliteit of het verhogen van je hartslag, zodat je de oefeningen goed kunt uitvoeren tijdens de skills en in de workout. In het skills/strength onderdeel werk  je aan de techniek van een specifieke oefening of bepaal je je haalbare gewicht voor een oefening. Je eindigt met de WOD, de workout van de dag die iedere dag weer anders is, constant gevarieerd.

Bekijk ook onze andere lessen

Gymnastics

crossfit in vianen

Weightlifting

Power

Training voor iedereen

Welkom bij Lichaams•staal, dé box in Vianen sinds mei 2019. In onze box ga je op een aansprekende manier aan de slag met je fitness. Wij werken in een combinatie van fitness, gymnastics en gewichtheffen. In de benadering van deze mooie sport draait het vooral om fitter worden.