Lichaams•Staal

Weightlifting

WeightLifting

Tijdens de weightlifting lessen besteden we vooral aandacht aan 2 bewegingen, de snatch en clean & jerk. De snatch is de beweging waarbij de barbell in 1x vanaf de grond naar boven het hoofd getild wordt. Dit doen we met een brede grip aan de bar. Bij de clean & jerk wordt de barbell van de grond eerst naar de schouder gebracht om deze vervolgens naar boven het hoofd uit te stoten. De snatch is een trekkende beweging, de clean&jerk is een stotende beweging.

Olympic weightlifting helpt ons om een betere atleet te worden en levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan onze algehele fitness. Ondanks dat voor het uitvoeren van Olympic weightlifting de nodige kracht is vereist is het belangrijkste onderdeel van de lifts het beheersen van de techniek zodat ze effectief en veilig kunnen worden uitgevoerd. Tijdens dit uur staat het ontwikkelen van de techniek centraal.

Het uiteindelijke doel is om maximaal gewicht te kunnen. Het weightlifting-uur is ideaal om je techniek en kracht te verbeteren in deze 2 bewegingen. Tijdens deze lessen ‘knippen’ we de beweging ook in delen, zodat we specifieker in kunnen gaan op de techniek.

Bekijk ook onze andere lessen

Functional Fitness

Weightlifting

Power

Training voor iedereen

Welkom bij Lichaams•staal, dé box in Vianen sinds mei 2019. In onze box ga je op een aansprekende manier aan de slag met je fitness. Wij werken in een combinatie van fitness, gymnastics en gewichtheffen. In de benadering van deze mooie sport draait het vooral om fitter worden.